Agenda

3 november 2017: naamswijziging Maasbrug in Louis Raemaekersbrug
Aansluitend: symposium in ECI Cultuurfabriek, met 
sprekers Paul Moeyes en Wim Klinkert 


Tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Aarschot – België

Vanaf begin december 2016 is in het Stedelijk Museum in Aarschot de tentoonstelling die eerder in Venlo is gehouden, opnieuw te bezichtigen. Klik hier voor meer informatie.

De opening van de tentoonstelling is op 3 december 2016; Ariane de Ranitz, auteur van het boek Louis Raemaekers: ‘met pen en potlood als wapen’ houdt een inleiding.


Talk in Dutch Centre in London
On Thursday 3 November Ariane de Ranitz will discuss her book in the Dutch Centre in London.
Click here to see the details.


Lezing door Ariane de Ranitz
Locatie: Academiegebouw, Rapenburg 73 Leiden
Tijd: woensdag 16 september 2015, 19:30 – 22:00
In augustus 1919 restaureert politiek tekenaar Louis Raemaekers de tekeningen die Victor de Stuers ruim vijftig jaar eerder langs de muren van de wenteltrap naar het ‘zweetkamertje’ in het Academiegebouw aanbracht. Het betreft de uitvoering van eerder plan dat door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog enige jaren is uitgesteld.

In het levensverhaal van Louis Raemaekers beslaat de restauratie van de muurschilderingen slechts een paragraaf, maar daarom is het des te opmerkelijk dat de tekenaar in de zomer van 1919 tien dagen uit zijn woonplaats Londen naar Nederland terugkeert om het eerder afgesproken werk alsnog uit te voeren.

In haar lezing gaf Ariane de Ranitz een kijkje in het leven en werk van Louis Raemaekers en stond zij uitgebreid stil bij de restauratie van de muurtekeningen van De Stuers.


Duitsland – Deutschland – Germany – Allemagne

Haus der Niederlande in Münster präsentiert:
Louis Raemaekers, Mit Stift und Feder als Waffe

Schermafdruk 2015-04-17 18.36.21The traveling exhibit about life and work of Louis Raemaekers is now making a first stop in Germany. The Haus der Niederlande in Münster hosts the exhibit from March 31 until May 3. The texts are in German.

Click here for the flyer of the exhibition (in German). Two articles, in Kontext-Wochenzeitung, Ed. 211 15-4-2015 and in Münstersche Zeitung, 1-4-2015 are worth wile reading (both in German).

If your organization is interested in hosting the German exhibition, please contact the Haus der Niederlande.


NEW in the US:
Raemaekers Exhibition in Kansas City (MO), USA

Drawn to war: the political Cartoons of Louis Raemaekers
March 24 – Oct. 18, 2015, Research Level Gallery

Follow link to view details.Schermafdruk 2015-03-21 09.32.41

 


Louis Raemaekers Exhibition – the Netherlands
De tentoonstelling Ten strijde met potlood en pen. Louis Raemaekers (1869-1956) herontdekt is nog tot 3 mei 2015 te bezichtigen in het Limburgs Museum te Venlo.

advertentieThe Louis Raemaekers Exhibition Ten strijde met potlood en pen: Louis Raemaekers rediscovered will be held in the Limburgs Museum in Venlo, the Netherlands from November 29th 2014 until May 3rd 2015. For more information regarding the Limburgs Museum, please click here.