Reizende expositie

Reizende expositie over leven en werk van Louis Raemaekers

Voorkant-boekStichting Louis Raemaekers stelt zich ten doel het leven en werk van politiek tekenaar Louis Raemaekers onder de aandacht te brengen van een groot publiek. In oktober 2014 verscheen een omvangrijke monografie onder de titel Louis Raemaekers ‘met pen en potlood als wapen’. Politiek tekenaar van wereldfaam in de Eerste Wereldoorlog door Ariane de Ranitz. Van 17 december 2014 tot 3 mei 2015 was in het Limburgs Museum in Venlo een grote overzichts-tentoonstelling over zijn leven en werk te zien, aangevuld met historisch filmmateriaal.

In Roermond startte op 29 november 2014 een reizende tentoonstelling met de titel Louis Raemaekers: politiek tekenaar in de Eerste Wereldoorlog. Deze tentoonstelling is nu beschikbaar voor andere locaties.

IMG_4466

Op zeven driehoeken met in totaal eenentwintig panelen is het leven en werk van deze tekenaar in tekst en afbeeldingen samengevat. Raemaekers’ politieke prenten uit de Eerste Wereldoorlog staan daarbij centraal. De panelen zijn
1 meter breed en 2 meter hoog. De driehoeken staan op wielen, voorzien van remmen. Zij passen door een standaard toegangsdeur en zijn eenvoudig te plaatsen.

IMG_4467De kosten voor de tentoonstelling bestaan uit huur, een bedrag van
€ 250,- per week, en transport-kosten die afhankelijk zijn van uw vestigingsplaats. De prijzen zijn exclusief btw. Daarnaast levert de stichting desgewenst kosteloos een videomontage die op een (door uzelf ter beschikking te stellen) pc/scherm kan draaien met daarop beeldmateriaal van Raemaekers en interviews met diverse personen over hem. Indien gewenst kan een aantal exemplaren van de genoemde monografie aan u in consignatie geleverd worden. Auteur Ariane de Ranitz, is bereid om tijdens de expositie een lezing over Raemaekers en diens werk te verzorgen.

IMG_4468

Als u belangstelling heeft om deze reizende tentoonstelling te huren kunt u contact opnemen per e-mail.

Stichting Louis Raemaekers heeft de administratie, logistiek en facturering van deze reizende expositie uitbesteed aan X-CAGO B.V. te Roermond.

Klik hier voor meer informatie over deze reizende tentoonstelling.